tiistai 16. kesäkuuta 2015

Desuconiin ja takaisin

Yay, ensimmäinen conipostaus!

Pitkän conittoman talven jälkeen (eikun kävinhän minä Frostissa, hups!) kaivettiin esiin vanhat cossit ja väsättiin uusia, sillä 5.-7.6. oli Desuconin aika. Sama porukka, joka silloin joskus koki yhdessä ihan ensimmäisen coninsa ikinä, kokoontui Lahteen viettämään muikean mukavaa viikonloppua. Siitä onkin yli kaksi vuotta kun sillä kokoonpanolla coneiltiin! Wow.

Perjantain automatka Lahteen oli kuuma. Junon puvusta puuttuivat helminauhat, joten matka taittui mukavasti harmaaksi spreijattuja paperiarkkeja suikaloidessa ja rullatessa. Matka Imatralta Lahteen kestää 56 helmeä. Pikkusiskoni halusi mennä conipaikalle suoraan, koska hänellä ei ollut cossia, eikä näin ollen tarvinnut aikaa valmistautumiseen. Minä ja C puolestaan koukkasimme rautatieaseman kautta, nappasimme kyytiin Sirun (tarvitsen kyllä oikeasti yhdenmukaisen tavan viitata toisiin ihmisiin... :p) ja ajoimme Omenahotellille valmistautumaan. Ensimmäisen päivän cossina minulla oli Suki, sillä perjantaille oli suunniteltu Avatar the Last Airbender -ryhmää. Ryhmä kuitenkin oli kutistunut hahmo kerrallaan, kunnes jäljellä olimme enää minä ja Azula. Tapasin sentään hänet, mukava tyyppi. Taistelimme kameran edessä Metsähallin nurkassa. Koska saavuimme Sibeliustalolle melko myöhään, tuntui päivä aika lyhyeltä. Conihengailua ehdittiin kuitenkin harrastaa, ja pienimuotoista photoshoottausta myös. Sain peruukillisia kuvia Sukista - aiemmissa kuvissa minulla on ollut omat hiukset.

Kuvan otti Siru

Lauantaina kaikilla oli cossi, ja näytimme hienoilta. Olin todella tyytyväinen pukuuni. Kaikki yksityiskohdat olivat kuten pitikin, ja jopa näytin Junolta. Puvun kanssa ei edes ollut tarvinnut tapella edellisenä päivänä, ja pahin conikuumotuskin oli ehtinyt jo kadota useita päiviä ennen conia. Loistavaa! C:n kanssa olimme varanneet ajan photoshoottiin, jonka aikana olin hyvin jäässä. En oikein keksinyt miten poseeraisin, tai millaisia kuvia haluaisin. Onneksi kuvaaja osasi asiansa, ja muutaman kuvauspaikan jälkeen löytyi järjestäjien alueelta kierreportaat, joissa valaistus näytti todella hyvältä. Samanlaisia valoja ja varjoja kuin Assassin's Creedien niissä kohtauksissa, joissa Juno ja Minerva esiintyvät! (ja tähän väliin linkki kuviin koska pystyn: https://desucon.fi/galleria/cosplayshoot-desucon-2015/assassins-creed-minerva-juno/) Otimme myös useita kuvia Sirun kameralla, minä Sirusta ja Siru minusta ja C:stä. Minä ja C myös poseerasimme kahden pienen tytön kanssa - kenties näytimme heistä prinsessoilta?

Kuvan otti Mira Strengell

Myyntipöytäsalista tein kenties hienoimman coniostoksen ikinä. Olin jo jonkin aikaa miettinyt haluavani Arwenin Evenstar-riipuksen, mutta koska se olisi pitänyt erikseen tilata jostakin, ei sen ostaminen tuntunut niin tärkeältä. Mutta nyt kun sellainen erään myyntipöydän vitriinissä näkyi, oli se pakko ostaa. Ensin kävelin ohi, ajatellen että ostan sen jos en mitään kivempaa myyntipöytäsalista löydä. Sitten kävelin takaisin: en varmasti löydä mitään kivempaa! Ostamani riipus oli vielä viimeinen kappale. Jostain syystä minkä tahansa viimeisen kappaleen saaminen lisää tyytyväisyyttä kyseisen asian saamisesta. Yay!Jos perjantai tuntui lyhyeltä, oli sunnuntai välähdys vain. Tämä johtui siitä, että päivän  kesto oikeastikin oli lyhyin, ja conialueella vietetty aika kului pääosin ohjelmissa. Ohjelmissa käynti kuitenkin kannatti, etenkin osallistuminen jo Frostbitessä koettuun taistelukoreografiatyöpajaan. Vaikka ohjelma oli sama, mahdollisti se taistelutaitojen kertaamista, hiomista ja myös uuden oppimista. Tältä pohjalta syntyy vielä jotain hienoa...! Taistelukoreografiatyöpajan jälkeen käytiin kuulemassa cosplayn ongelmanratkaisusta ja hullusta soveltamisesta. Juuri muuta ei sitten ehdittykään, sillä lyhyen lounastauon jälkeen olikin jo aika suunnata kohti päättäjäisiä.

Kaikin puolin Desusta jäi kiva fiilis, ja yhtä conikokemusta rikkaampana lähdimme kohti kotia. Autolla kulkeminen on kyllä ovelaa, sillä varastoimalla tavarat sinne voi välttää conin loppumisesta johtuvan narikkaryysiksen.

Parhaan coniporukan kanssa <3

Seuraavan kerran conitusta on luvassa Traconissa, jonne - mikäli valar sen sallii - saavun Elrondina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti