perjantai 15. toukokuuta 2015

Eregionin haltiasepät, täältä tullaan

"A craftsman is always pleased to hear his work is appreciated." -Will Turner

Pitkään ja hartaasti työstämäni haltiamiekka on valmis. Kyseessä on siis Thranduilin Hobitti-elokuvissa käyttämä miekka, ja samalla ensimmäinen koskaan tilaustyönä tekemäni proppi. Puusta, kitistä ja Fimosta syntyi sangen hienoa jälkeä.

Katsellessani näitä nopeasti ennen tilauksen luovutusta otettuja kuvia olo on hieman haikea. Työtunteja tuli käytettyä ja vaivaa nähtyä, ja nyt miekka on vaihtanut omistajaa. Olen kuitenkin erittäin tyytyväinen aikaansaannokseeni, ja oli aivan loistava fiilis kun ystävä, jolle miekan tein, kiitteli työni jälkeä.

Palkkion lisäksi sain miekan tekemisen myötä kokemusta ja taitoa. Välillä tuntui, ettei miekka ota onnistuakseen. Terän pienet kuviot osoittautuivat erityisen hankaliksi, mutta nekin sain näyttämään nätiltä. Varmuus onnistumisesta ja epäonnistumisesta vuorottelivat ilman välivaiheita. Suurimmaksi osaksi aikaa miekkaa oli kuitenkin hauskaa työstää, ja päällimmäiseksi tunnelmaksi jäi onnistumisen tuoma onnellisuus.

Ja kenties eräs haltiaviittaan pukeutunut yliopisto-opiskelija kulki illalla miekan kanssa ympäri asuntoaan, niin kuin hän sanoi tekevänsä. Joka tapauksessa miekka on hieno, ja asiakkaan/ystävän tekeminen iloiseksi on ihanaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti